tisdag 3 januari 2012

Stickad kofta

Jag hade sen innan spanat in ett tyg på Ohlssons som var stickat, nu i mellandagarna hittade jag det för halva priset och slog till! Så det blev ytterligare en kofta till mig själv, jag gillar koftor! Denna gång breddade jag mönstret lite så den blev nog en aningen för stor, men jag gillar ju lite lösare plagg så det funkar. Jag är väldigt glad för att jag valde svart kantband till denna! Oj oj oj så dåligt det gick med Cp:n! Räddade bandet med några extra sömmar på vanlig maskinen... syns inte då det är så mörkt, men fy så tråkigt att ha en ny dyr maskin som man inte lyckas att använda!

Tyg: Ohlssons
Mönster: Sömnadsmagasinet

9 kommentarer:

 1. Jag har också fått rädda kantbandet med en sicksack på flera tröjor då det helt plötsligt bara blir hoppstygn. Om nån frågar så är det en ny design ;-)
  Din kofta blev jättesnygg. Jag har ett stretchigt naturvitt med röda ränder som också är stickat, tänkte att det skulle bli en tröja, köpte även matchande jeansstuv som får bli kjol. Men repar inte det stickade tyget upp sig? Har inte tordats klippa i det än.
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Du inspirerar mig att sy till mig själv :) Ha tålamod med bandkantaren och dig själv - jag är säker på att ni kommer bli vänner snart!

  SvaraRadera
 3. Camilla: Nä det repar sig inte innan jag syr och sen när jag väl har sytt ihop det så repar det sig inte.

  Anna: Tack, kul att inspirera också!

  SvaraRadera
 4. Vad är det som blir tokigt med kantaren då? tänker i min enfald att jag kanske kan hjälpa till.

  SvaraRadera
 5. superfin! nja, att kanta stickat tyg med cp´n skulle jag nog testa förvisso, men med beräkningen att det skulle skita sig...typ. Jag har kantat massa konstiga material och ibland går det men ofta så går det bara knas o efter det tar det en vecka innan vi är sams igen jag och maskinen! Håll ut malin, ge inte upp, det är värt alla kämpande timmar och det blir ju så snyggt när man får till det!

  SvaraRadera
 6. Den blev supersnygg! Synd att du och Cp'n inte kom överens.

  SvaraRadera
 7. Supersnygg koffta, vilket kanontyg

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!