onsdag 4 januari 2012

Syrummet

Under julen investerade jag äntligen i lite förvaring till syrummet, det behövdes verkligen, mina tyger hängde ned från öppna hyllor och plastbackar. Jag hittade fina byråer på IKEA, perfekta då jag var i stort behov av just lådor för alla verktyg, trådrullar,mönster, tidningar etc. När jag började packa in tygerna i lådorna insåg jag hur överskådligt det blev med dem i lådor, uppsorterade i olika material. Att sen ha en hel låda med nästan bara egendesignade tyger är ju riktigt lyxigt! Killarna älskar att dra i lådorna och titta och välja tyger!

Några delar av syrummet som jag gillar:
- Den låga byrån är perfekt arbetshöjd, här står jag och skär kantremsor eller stryker på lilla strykbrädan som jag hängt upp på en krok vid fönstret. Eller nålar en mössa eller fixar med andra småprojekt som inte behöver större arbetsyta.
- Maskinerna har fått en plats uppe på en byrå, skönt att kunna ställa undan när man vill ha tillgång till hela arbetsbordet. Jag tycker inte att det är för högt/tung att ställa upp dem där.
- Lådorna bakom mig när jag syr skapar tillgänglighet till nästan alla små saker/verktyg/etiketter etc som behövs under sömnaden.
- Under den låga byrån har jag tre plastbackar för skräptyger som blir över när jag klipper. Perfekt att testsy på eller om man behöver en mindre bit till en ficka.
- Min anslagstavla är toppen att sätta upp små udda saker på. Gillar att det blir lite smårörigt med den.
- Min bandhållare från Panduro är verkligen toppen för att sortera upp spetsar och band på.
- På skrivbordet har jag på undersidan monterat dit ett eluttag för alla maskiner. På den sidan där jag oftast sitter har jag skruvat upp krokar där mina saxar hänger. På kortsidan har jag satt en bygel där jag kan hänga upp små plagg på galge.
- Från skrivbordet ser jag ut på altanen och trädgården!

I detta rum ryms även en hel vägg med garderober till hela familjens kläder då vi inte har garderober i sovrummen. Jag har även en gammalt skåp med min skrivare/papper/bläck/post etc som används för utskrifter/tavlor etc.

Har du också bilder på ditt syrum/syplast, länka gärna tillbaka!

2 kommentarer:

Tack för din kommentar!