onsdag 22 januari 2014

Babylock Imagine - flatlock

Nu har jag äntligen testat flatlock på min Babylock. Det blir ju verkligen snyggt när man får till det, båda sömsidorna blir snygga och det är en smaksak vilken man vill visa. Men innan jag fick till flatlocken tog det ett tag, jag googlade runt för att hitta en bättre beskrivning än i manualen: 

Det jag missade när jag följde denna guide var tre saker, dels att jag skulle koppla bort kniven, vilket jag iof anade men då det inte stod så i manualen tog jag inte bort den först. En annan sak är att när man trär den ska vänster nåltråd träs i skåran till vänster om skåran till den undre gripartråden, om ni inte hängde med på den beskrivningen så titta på bilden och följ den vänstra nåltråden (röd trådrulle):
Det sista jag missade var att sy en bit ut från kanten. Det bildas då öglor utanför kanten på tyget, men när man sedan vecklar ut tyget bildas flatlocken. I övrigt följde jag manualens inställningar. Jag sydde flatlock med min Huskylock s15 tidigare också men det blev inte alls lika fint som med Babyn!

/Tyvärr strular uppladdningen av bilder idag...

4 kommentarer:

 1. Sätter man en en flerfärgad tråd i griparen blir det en jättesnygg effekt. Roade mig med detta för ett par dagar sedan på ett par vita bomullstrosor.

  SvaraRadera
 2. Jag är också ett fan av flatlocken, det blir jättesnyggt! Håller dock med, manualen är inte så bra. Missade också det där med att trä i samma skårs och förstod inte alls vad som var fel...

  SvaraRadera
 3. Ursnygg mössa, flatlocken är verkligen en supersöm, och vad snyggt att använda tråd i avvikande färg så att sömmen verkligen får glänsa :)

  Jag har också gjort mitt första flatlock-projekt och jag hade kniven nere. Nu kikade jag närmare i en guide som jag hittade på nätet och såg att det står kniv uppe eller nere. Jag har just funderat på om det inte skulle bli knöligt om man skulle sy utan att skära, men där hade ju du svaret :) att man måste se till att det blir öglor = lite utrymme att dra isär sömmen. Fast det låter som att det kan vara svårt at pricka in rätt bredd så jag tror att jag kör vidare med kniven nere.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!