fredag 20 januari 2012

Coffee date dress - ny sew along!

Nu är det dags för omgång två i Karins Sew along! Denna gång ska vi sy denna klänning från Burda! Jag har skrivit ut mönstret, mätt kroppen, köpt tyget och klippt till en toile som ska provsys ikväll!

Jag var tvungen att skissa upp klänningen efter att jag köpt tyget, den blir enkel men förhoppningsvis snygg!

Häng med du med! Titta in hos Karin!
Mönstret finns här!

8 kommentarer:

 1. Å du gör alltid så himla välarbetade och fina inlägg!

  SvaraRadera
 2. Lilla P - tack men det var himla länge sedan, blir många mobiluppladdningar nu för tiden :-(

  SvaraRadera
 3. Jag tror din klänning kommer bli ursnygg!!

  SvaraRadera
 4. Du är så himla duktig!! Gillar så dina grafiska illustrationer och det är en dröm att få gå en kurs i grafisk design... håller tummarna att det blir snart;) Jobbar du i Illustrator?
  Jag gjorde igår klart ett par muddbyxor med din beskrivning av fickor. Och de blev kanon!! En nöjd tjej här hemma;)
  Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 5. nu vill jag lära mig något. Har jag förstått rätt att en toile ett provplagg som man syr av enkelt tyg för att kontrollera passformen och anpassa mönstret. Stämmer det? Och hur gör man när man anpassar, ritar man på mönsterstyckena i provplagget och korrigerar dem sedan? Känner mig lite amatörmässig eftersom jag inte vet hur man gör. Men det låter i alla fall som om du går väldigt grundlig tillväga, och då blir det ju ofta väldigt bra. Ser fram emot att få se resultatet.

  SvaraRadera
 6. Busmumrik: Tack, jo jag ritar i Illustrator, jag har turen som jobbar med grafisk formgivning både på jobbet och privat (ja jag tycker att jag har tur eftersom att jag gillar det). Just i detta fall var det väldigt enkelt avritat med Burdas klänning indragen i programmet! Lite linjer, färg och skärp så var det klart. Kul att fick-tutorialen kommer till användning, har haft sjukt många besökare sen jag la upp den, alltid kul att dela med sig av sina kunskaper! Hoppas du med får en fin helg!

  Hanne: Men du, jag är en simpel hobbysömmerska som lär mig hela tiden, har själv precis lärt mig ordet toile :-) Det bästa med en sew along är att alla syr samma sak och att man lär varandra längst med vägen, häng på du med! Utmana dig själv!

  SvaraRadera
 7. Jättefint inlägg Malin! Dig skulle jag behöva anställa tror jag ;)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!