söndag 25 december 2011

Testat att sy två tröjor

Idag har jag testat att sy två tröjor, det gick INTE bra med någon av dem. På båda tröjorna trasslade det sig på baksidan, vet inte hur man kommer runt det problemet!?! Båda halsrigningarna blev förstörda men jag räddade båda. På den blå/brun/röda tröjan lyckades jag sy två stora hål, så jag fick rädda den med en farfarsknäppning!
Här har jag räddat två hål som jag lyckades sy upp, innan hade jag försökt mig på ett bandkantat sprund...
Fållat, ser snyggt ut men har ingen aning om ifall´sömmen har rätt trådspänning för jag vet faktiskt inte hur den ska se ut på riktigt!
Önskar ni kunde se tröjan live, färgerna är så snygga ihop, älskar det här tyget brunt och turkost så fint med rött till (fast på bilden ser det mer rosa ut).
Här är den andra tröjan, halsrigningen drog ihop sig som bara den och tanken var att bandkanta ner i ärmsömmen men det var inte så lätt så tyvärr fick jag klippa av och sen bandkanta igen ner på ärmen.

Ni som har CoverPro, hur gör man?
- Vad bandkantar ni med för tyg?
- Tips, tricks råd?
- Är det bättre att ha den bandkantaren som man köper på e-bay som bara viker tre gånger?

Tyger: Alla tyger är nya GEKKO tyger. 

9 kommentarer:

 1. Blomma åker vagn har bra tips, sen har även Karinottilia bra tips. Men det läskiga är att det kan gå hur bra som helst för att helt plötsligt blir det skitdåligt...

  SvaraRadera
 2. Testa att ändra diffen och trådspänningen när du kantar. När jag kantar med SoS mudd använder jag 0,5 diff och -4-4-4 trådspänning. När jag kantar med Jny Interlock höjer jag diffen till ca 0,75 och ändrar trådspänningen. Testsy alltid en remsa! Jag använder mitten och vänsternålen när jag bandkantar men det är en smaksak. Ibland går det hur bra som helst och ibland krånglar det som bara den.
  Lycka till!

  Patricia Ek

  SvaraRadera
 3. Vilken fin julklapp! Jag tycker väldigt mycket om den övre tröjan, otroligt bra räddat!

  Jag har en coverpro som jag har haft i en vecka ungefär. Blir gött att följa någon mer nybörjare :) God fortsättning!

  SvaraRadera
 4. Snygga tröjor! Inte alls nått avundsjuk på din nya maskin(ironi) ;-) och gillar dina mönster riktigt mycket!!!

  SvaraRadera
 5. Snygga tröjor och snygg räddning! Har ju tyvärr inte vågat/tagit mig tid att använda bandkantaren ännu så där har jag inga tips att ge... Sömmen ser snygg ut men eg vet inte jag heller exakt hur den ska se ut men är man nöjd så är det väl bra kanske?:)

  SvaraRadera
 6. Sömmen ser jättefin ut ju! Du har kommit såå mkt längre på bara ett par dagar om man jämför med min premiär med cp´n... Grattis till din fantastiska julklapp!!

  SvaraRadera
 7. Åh vad snyggt! Härligt med Edgy dots tillsammans med rött och underbart med Circle&star till aqua grodor! I love!

  Jag tycker att trådspänningen ser riktigt bra ut på fållen, den ser ut att vara elastisk och snygg :-)
  Sen är det ju ingen lätt start att börja med att kanta ett sprund :-D Du gör det ju inte lätt för dig :-D ;-)
  Jag har endel tips i min blogg, men de har du kanske redan kikat på.
  Min favorit till bandkantning är JNYs tunna interlock. Och passa på att du inte skär för brett, då matas det dåligt och du får hoppstygn :-)

  SvaraRadera
 8. Jag tycker att det ser toppenfint ut. Jag kantbandar för det mesta med interlock men ibland blir det muddväv. Dock är det lättare att få det snyggt med interlock. Till bodys använder av uteslutande interlock. Jag har en originalbandare med fyra vikningar och sedan har jag en bred (2 cm) trevikare från ebay. Dock har jag inte provat den sistnämnda än. En trevikare är säkert bättre när man skall sätta i knappar. Ha en fortsatt trevlig jul.

  SvaraRadera
 9. hej igen, jag kantar med allt möjligt, men helst riktigt tynn interlock, brukar köpa stuvar med sånt där "väredlöst sladder-tyg" ;) som är perfekt att kanta med, speciellt filtar. Även JNY´s tunna interlock tycker jag är för tjock ibland, speciellt deras röda, min CP har ngt emot röd interlock för det blir alltid hoppstygn! Har börjat köpa EL-nålar chrome från Bibbis, då de är lite starkare och jag kan sy lite längre med dem innan jag byter ut dem, byter nålar väldigt ofta, syr ju väldigt mkt och efter första hoppstygnet så byter jag nålar, syr man bara några plagg i veckan så behöver man säkert inte byta så ofta . Ändrar mkt lite på inställningarna, är inte hemma nu så jag kan inte säga vad de är men ändrar inte ens diffen ofta...det funkar hur bra som helst för mig så här. Hatade min CP i över ett år, men sen blev vi vänner! Och håller med Gekko, kör på lite enklare grejer, ja utan sprund osv, tills du o din lekkamrat är helt överens!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!