lördag 17 december 2011

Lillebrors one piece!

Som han har tjatat vår yngsta lilla familjemedlem, sen började pappan tjata på mig att jag skulle sy en till lillebror. Så när de byggde pepparkakshus passade jag på att sy OP:n. Det flöt på ganska så bra men när jag var klar med dragkedjan insåg jag att tyget dragit sig lite vilket syns så lätt på detta typ av mönster, men det kändes inte värt att sprätta dragkedja, luva och infodring när det stod en liten valp med stora ögon och väntade ivrigt på att hans OP skulle bli klar. Mönsterpassningen på resten av OP:n blev ju bra! Lyckades med ett rejält häng i grenen som mannen i huset tyckte att den skulle ha. Fickorna kunde jag ha placerat lite högre upp.

Till infodringen vek jag bara en muddremsa, overlockade den och la den på en sidan om blixtlåset. Innerluvan klippte jag lite längre i nederkant och vek in. På bilden nedan ser ni var infodringen och luvan möts. När jag sydde ihop detta så låg ytterluvans räta mot dragkedjan, sen på andra sidan om dragkedjan låg innerluvan med invikningen och sen sist infodringen. Blev helt ok tycker jag!

Mönster SOS, jag har lagt till fodrad luva, infodring längst med dragkedjan, långa muddar och fickor.

Tyger: Etsy, Gekko och Sos

6 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Härlig tygkombo!
  Jag har ju också ett OP-dåligt-samvete. :-(

  SvaraRadera
 2. Superfin och välsydd. Min första tanke var att den var så bra mönsterpassad... sen läste jag om dragkedjan. Men vill lova att det är inget man tänker på. Den är bara supersnygg. Och håller med pappa, OP ska ha häng:)

  SvaraRadera
 3. Åh den är så galet snygg!

  SvaraRadera
 4. Oj så fin!!
  Du är så duktig, när jag kilar in här önskar jag alltid att mina sömnadskunskaper sträckte sig längre än till gardiner och lägga upp byxor :)

  SvaraRadera
 5. jättesnygg! diggar verkligen tyget!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!