torsdag 2 september 2010

Bugaboosnöre till jeansen

Tim behöver lite nya byxor då han växt under sommaren. Jag hittade ett mönster i Ottobres senaste nummer som jag ville testa, valde att använda 110 mönstret då jag tycker att Ottobre är stora och Tim mätte 111 cm senast, men efter ett lite ritandes kändes de smala så jag ritade dem lite bredare. När jag sydde ihop dem insåg jag att de fortfarande var smala... han får på sig dem men de är lite för smala.

Jag brukar inte nåla så mycket när jag syr, men idag när grenen skulle sys så nålade jag, å vad händer jo allt drar sig, så bakstycket blev tyvärr inte kant i kant...

Till midjeresåren saknade jag både gummiband och snörstopp, men kajsa varg hittade en del till Bugaboos ståbräda som bara låg och skräpade så den snodde jag till midjesnöret!

Nu måste jag nog arbeta fram ett bättre mönster så att jag kan sy lite fler mer välsittande jeans. Jag återkommer med en livebild på dessa!

4 kommentarer:

 1. Supercoola...om än lite smala...supersmart med dragskon:) Själv har jag oxå sytt lite jeans och andra byxor till min lilla A den senaste tiden...inga är helt färdiga än...men då har jag använt mig av ärmar och ben på mina gamla kläder som är för små och sen sytt ihop de med blandat resultat. Kanske ska ta och testa att sy efter mönster så att jag iaf kan färdigställa några som hon kan använda...haha:)

  SvaraRadera
 2. Jättefina. Ottobres mönster är verkligen bökiga i storleken! Supersnyggt med fickorna!

  SvaraRadera
 3. Så snygga!! gillar fickorna a lot!
  well, ottobre begriper jag mig inte på alla ggr. har börjat strunta i sömsmånen på en del plagg, de i trikå iaf.

  SvaraRadera
 4. Synd att de blev för smala för de var verkligen skitsnygga!
  Jagtycker också att Ottobres mönster är lite knepiga. Oftast alldeles för stora och breda men det har hänt mig att någon t-shirt blivit alldeles för kort med.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!