tisdag 2 februari 2010

Här sitter jag!

Här är mitt "hobbyrum", det är här jag sitter och syr eller gör tavlor. När vi flyttade in byggde vi ett skrivbord längst med hela väggen vid fönstret, vi insåg dock rätt fort att det bordet var för smalt för våra behov. Vi fick dock leva med det smala bordet fram till förra veckan då vi fick två bord över på jobbet, så jag rev det gamla bordet och körde hem de nya. Tänkte kanske klä borden med vaxduk för de känns lite ömtåliga.

I mitt hobbyrum finns det ingen riktigt ordning, här är det nästan alltid stökigt, men med de nya borden fick jag lite lust att sortera, alla små sytillbehör hamnade i vita lådor från IKEA och alla tyger la jag ner i "puffen" som sambon byggt, tänk jag trodde inte att jag hade några tyger men "puffen" blev fylld. Det är ganska vitt här inne, och ovanför borden har jag en hel vit vägg, lite kalt kanske, men jag trivs, det får nog vara så en stund, det är bara att plocka fram lite fina tyger på borden så får jag lite färg.

Min favoritpryl är min nåldyna som jag köpte på loppis, den påminner mig om min mamma, hon hade en sådan. En annan favorit är plåtlådan för sysaker som jag fått av min bästa vän. Jag är även glad för "puffen" som aldrig har passat in i vårat nya hus, den har äntligen hittat hem!

Detta rum är långt ifrån genomtänkt, hur ser det ut hos dig? Har du några bra lösningar i ditt rum? Hur förvara du alla tillbehör? 

10 kommentarer:

 1. Gud vilken ordning du har!!!! Hos mig är allt i en enda salig röra...har iof sig lite mindre yta att husera på än du. Men det ser verkligen lyxigt ut:)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Eva heter ja o har börjat läsa din blogg (typ varje dag) ifall du sytt nå mer snyggt! Får mycket inspiration av dig! Tycker att byxorna (grå m vita ränder) du sytt av en skjorta är så snygga!!! Ja vill oxå ha ett rum där ja kan sitta o sy o pyssla men vi har för litet hus. =( Men när vi flyttar till ett nytt hus (om vi hittar nå!) då ska ja HA ett sy & pyssel rum!!!
  Ha en bra dag!

  //Eva

  SvaraRadera
 3. Här finns det inget utrymme som är värt att kallas för syhörna, syrum eller liknande. Mina prylar får snällt ligga i ett källarförråd tills den dag jag behöver dem. Det "aktiva" stället består av en överlastad strykbräda och en symaskin som dagtid står parkerad under köksbordet för att snabbt och lätt kunna plockas fram på kvällarna när ungarna lagt sig. Avundas er som har fina syutrymmen. Organiserade eller oorganiserade :-)

  SvaraRadera
 4. Kul att se hur det ser ut där du syr! Jättefint! Jag ska försöka lägga ut en bild på mitt syrum på min blogg också någon dag... Det är nystädat för tillfället och jag är så stolt över ordningen där. men när jag ser ditt rum så inser jag vad riktig ordning innebär!! :)

  SvaraRadera
 5. Nä nu har ni missförståt mig, jag har inte ordning, ser ni alla plastbackar på hyllorna och på golvet, i dem ligger allt huller om buller. Rummet är typ alltid stökigt men har faktiskt varit ganska undanplockat hela veckan sedan jag gjorde om. Jag får väl lägga ut en bild på hur det ser ut in action ;-)

  SvaraRadera
 6. jag blir grön av avundsjuka att du har ett så STORT rum bara för pyssel!! Vilken ordning sen! *suck* nä inte så välstädat där jag sitter och syr inte...kanske jag får mod en dag och visar upp...

  SvaraRadera
 7. Hej och tack för din kommentar hos oss! Vore nästan pinsamt att visa upp min "syhörna" när man sett ditt rum... Jag huserar i ena ändan av köksbordet i vår enormt stora lägenhet på 68kv (vi är 5 + katt). Symaskinen har parkering i en garderob i sovrummet och tygerna förvaras i två stora Ikealådor som precis får plats under vardagsrumsskänken samt i ett överskåp i barnens rum... Det jobbiga är att behöva plocka undan mellan gångerna. Fast denna helgen är mannen på skidsemester så barnen och jag kan frossa i tyger utan att någon klagar... Har fått mycket gjort!

  SvaraRadera
 8. Mysigtdesign: Hihi..Det är så kul att läsa andras kommentarer. Om det vore så väl att det bara var mannen som klagade på röran här hemma :-). Då hade jag nog låtit alla saker stå framme hela tiden :-). Mitt problem förutom platsbrist är alla nyfikna barn-fingrar :-).

  SvaraRadera
 9. Å, vilket härligt rum att sy i!

  SvaraRadera
 10. Känner mig skyldig till beskrivningen av ditt ordningssamma syrum och även om du inte tror det så har du en himla ordning...iaf på ytan. Här är det kaos överallt och lilla A kryper runder bland mina tyger och rätt som det är sitter hon med en knappnål i handen som jag missat att den landat på golvet...panik!!!
  Apropå något helt annat så hade jag exakt en sån där nåldyna i mitt flickrum när jag var liten...mest som prydnad tror jag...för sydde gjorde jag ju inte direkt:)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!