lördag 4 februari 2012

Nya korta tunikor till mig!

Jag blev så inspirerad av att sy något till mig själv i Gekkos blomtyg efter att jag sett Ruttu Nuttus fina tunika i samma tyg. Men först provsydde jag en tunika i vit viscosejersy, innan jag klippte i fin tyget. Den blev lite för stor i urrigningen, men det berodde nog mest på att tyget är så sladdrigt. Dessutom var det tunt så jag sydde det i dubbelt tyg på bystdelen och sen i två olika längder på underdeln. När jag ändå höll på att prova mig fram testade jag att sy dit turkosa Panduroband, det blev ganska så vågigt men snyggt ändå. Den vita får bli kvar som en hemma-mys-tunika och den blommiga har jag redan invigt idag!
Mönster: Susie från Ottobre 5/2010
Tyg: Mitt blomtyg som jag ritat åt Gekko, som säljs av JNY här i Sverige. Vit Viscosejersy från Ohlssons. Band fån Panduro.

5 kommentarer:

 1. Jättefina! Den modellen skulle man kanske ha provat...

  SvaraRadera
 2. Snygg, härlig modell =)

  SvaraRadera
 3. Jätte fin! Och Även klänningen som jag tydligen missat att den blivt klar!!!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att båda blev jättesnygga! Det blommiga tyget passar bra till vuxenkläder.Vad fin din coffee dress blev i förra inlägget!

  SvaraRadera
 5. Flotte tunikaer! Eg fann denne bloggen via Pinterest'en til Gekko. Eg er snart ferdig med ein kjole/klädning i velour etter mønster Onion 2035, og tunikaen din likna. Veldig inspirerande, nå fekk eg lyst til å sy ein tunika i jersey også! Godt tips å ha dobbelt stoff/tyg i bystdelen:-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!